Diabetická obuv Alma šedá

Nový produkt

velikost: 36 - 42

částečná úhrada ZP: kód 04/5004963

Materiál: svršek - useň (přírodní kůže), podšívka - textilie s antibakteriální úpravou, podešev - PUR/TPUR odpružená s protiskluzem

Více informací

Výrobce: MTE, spol. s r.o.

1 953,00 Kč s DPH

Více informací

Vlastnosti a výhody profylaktické obuvi pro diabetiky značky MEDI

  1. Díky kopii vyvinutého na základě měření nohou než 2 00 diabetiků obuv respektuje změny na nohou, ke kterému u diabetiků dochází tvaru.
  2. Obuv je konstruována tak, aby bylo zajištěno vzniku příslušných lokálních tlaků obuvi na nohu. Díky měkkému usňovým materiálům svršku obuv nabízí maximální komfort a pohodlí při respektování změn objemů nohou v průběhu dne.
  3. Příznivé vnitřní mikroklima v obuvi speciální podšívka uvnitř udržovat optimální úpravu vlhkosti obuvi, opatřená proti plísňové (antimykózní i antibakteriální) úpravě. Udržení optimální vlhkosti v obuvi maximální praskání a následném prostoru výskytu kožních onemocnění.
  4. Obuv je vybavena vkládací ortopedickou stélkou schopnou rozkládat lokální tlaky, čímž chrání nohu před poraněním a zlepšuje komfort při pohybu. Profilovaná patní část stélky zvyšuje boční stabilitu při chůzi, měkká nášlapná část se přizpůsobí tvaru chodidla.
  5. Podešev se zvýšenými vlastnostmi protiskluznými a optimálními podpatky efektivně tlumí přenos lokálních tlaků při chůzi. Tím zamezuje poškození kůže a měkkých tkání nohou (vzniku mozolů, otlaků,…). Optimální flexibilita podešve zajišťuje komfort při chůzi.
  6. Pro pacienty s vážnějším poškozením nohou je obuv vyráběná na rigidní (tuhé) podešvi. Měkký svršek v přední části obuvi je přizpůsoben tvarovým deformitám nohou.

Vlastnosti a výhody anatomických vkládacích stélek MEDI

  1. Anatomicky tvarované vkládací stélky MEDI® podporují správnou funkci nožní klenby, zlepšují prokrvení a snižují bolesti nohou a páteře při chůzi.
  2. Tvarovaná patní část se zvyšuje při chůzi, našelapná část je v oblasti na rozkládat lokální tlaky při našlápnutí na nerovnosti povrchu.
  3. Vrchní vrstva stélek je opatřena antibakteriální a antimykotickou úpravou.
  4. Stélky zmenšují obtíže při cévních, nervových (neuropatických) a ortopedických komplikacích nohou pacientů s cukrovkou.
  5. Použité materiály zlepšují tepelně izolační vlastnosti obuvi.